16 Mart 2013 Cumartesi

KİLLENDİK!!!


15 Mart 2013

Kaç gündür havanın hali belli..Zavallı çocuklar ...Hadi Teo eva kapalı kaldığının farkında değil oraya buraya gülücükler saçıyor hasta olmasına rağmen ama Leyla yavrum bunaldı artık..

Biz de evdeki malzemelerden bir etkinlik yapıp akşam daddye sürpriz yapalım dedik.Ilk aklıma gelen de kil oldu..elde yoğururken stresi aldığını duyduğumdan beri ne yalan söyleyeyim kille oynamaya, sırayı ona getirmeye bayılıyorum :)

Çıkaralım bakalım şu kilimizi  de alsın evde kapalı  kalma bezginliğimizi üzerimizden kabilinden temiz duygularla kili babaanne poşetleri gibi üst üste sardığımız poşetlerden çıkarıyorum..Neyse ki aylar önce koyduğum gibi..Ben kilimi avm lerdeki büyük kitapçılardan alıyorum..sarıp sarmalayınca da
uzunca  süre dayanıyor..

Oyun hamurlarının yumuşak kalpliliğine,havailiğine alışana biraz zor geliyor aslında kili ilk eline alana.. Zira, "anne bu bozulmuuuş" diyor Leyla hemen..

 En son öğretmenler gününde canımız öğretmenimize iki küçük kuş yapmıştık, biri o biri öğretmeni.. Hatta tasarımı ve kuş yapımının büyük bir bölümü bana, boyama ve kafese yerleştirmesi  ona ait olan bu kollektif çalışma bizzat kendisinin de çok hoşuna gittiğinden ertesi sabah kuşları götürmek üzereyken vazgeçip odasında  bir yere koyuvermişti..Neyse ki arayıp kısa sürede bulduk ve türlü dil döküp ikna ettik de verdik asıl sahibine :)))

 Gelelim bu güne, bu gün kilden buzdolabı için magnetler yapmak istiyoruz..Üstünü de Leyloşun çok sevdiği pullarla bezemek ana fikir :)))Asıl hikaye pullar aslında da..Kımse kimseye çaktırmıyor..yaptığı resimlere dökme alışkanlığında buldukları her fırsatta oraya buraya saçılmayı çok seven şu sevgili (!) pulları vatana millete daha faydalı olacakları bir alanda ve dökülüp saçılmayacaklarını bilerek kullanmak da işime geliyor orası ayrı bir hikaye..:)

Efendim kilimizi  bir süre yoğurup dilediğimiz şekillere de büründürebiliriz ya da kurabiye hamuru gibi 1 cm kalınlığında açıp kalıplarla da şekillendirebiliriz..Elimizde  şekillendireceğimiz zaman yanımızda bir kap da su bulunduruyoruz ki parmaklarımızla su yardımıyla daha pürüzsüz bi şekil elde edebilelim.Bizim cimcime kalıplara bayıldığından bu kez kalıp kullandık..Aslında güzel de oldu..Çabuk kurusunlar diye de hemen radyatörün üzerine koydum, kahvaltıdan sonra yaptık,öğle yemeğinden sonra kurumuş olarak hazır ve nazır boyanmayı bekliyorlardı..

Ben fırçayı Leyla nın eline verdim bizim suluboyamız vardı onunla renklendirdik ama denemek isteyenler guaş boyayı ya da parmak boyasını  direkt uygulayın derim çünkü kil kurusa da suyu sevmiyor renkler hep dağıldı biz boyamamızı yaparken..
Uygulamadan hemen sonra üzerine prit gezdirip

 PULLARI BOCA EDİVERDİK !!!

ki burası ona göre enn eğlenceli bölümüydü anladığım kadarıyla :)

Biz arkalarına rulo mıknatıs yapıştırdık..İstanbul da yaşayanlar için Eminönü nde mevcut ve biz bol bol ediniyoruz mimar kartonlarıyla beraber..Evde etkinlik yaparken çok güzel şeylere yapabiliyoruz...
bulamayanlar sıradan bir tanıtım için heryerde ellerimize tutuşturulan şu üzeri reklam arkası mıknatıslı kartlardan da kullanabilirsiniz şekilden azıcık daha küçük keserek..

İşte bizim minik yıldızlar :))




2 yorum:

  1. kil tarifini en kısa zamanda almak isterizzz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bize de ver tarifi alinca seker arkadasim benimm... :)))) biz kili hazir aldik cunkuuuuuu :)) yazida da anlattigim uzere :D ama biraz daha detaylandirmam gerekiyordu sanirim Fatmacim,onu cikolata paketi gibi paketlerde oyun hamuru kivaminda satiyorlar..dedigim "nezih " ten almistim mesela ben..ama seneler once nalburdan toz haliyle kil alip sadece azar azar su katarak da ayni kil hamurunu hazirlamistim...minisinle guzel denemeler...

      Sil