14 Kasım 2013 Perşembe

leyla'ya...




* Üç gün önce düşünülüp, eften püften yoğunluklarımdan ancak  bugün kaleme alınabilmiştir.

Bir tepeden aşağı doğru yürürken insan pek çok şeyi idrak edebilir elbet. Mevsimin değiştiğini mesela...Zamanın nasıl da su gibi aktığını...
Bugün orman yolundan, elektrik tellerinin üzerinde birbirleriyle hiç tanışmıyormuş gibi umursamaz görünseler de yan yana sıkış tepiş dizilmiş, vurdukça eli, kolu, yüzü acıtan yağmurdan aynı ölçüde nasibini almış ve soğuk havayı geçirmemek için itinayla  didik didik olmuş bir örnek tüyleriyle adını bilmediğim tembel ama ötüşken kuşların şarkıları eşliğinde kafamdakileri yerlere döküp saçmamaya özen göstererek yürürken ağaçların tepelerinin dolabımda -çoğu zaman- pişirmeye geç kaldığım için sararan brokolilerime benzediğini görünce gülümsedim. Değişimi onlara baktıkça görebildiğim  için severim meşe ormanlarını.
Çalılıkların yanından geçerken içlerindeki rutubet kokusunu içime çektim, uzaklardan gelen ot yanığı kokusu ilişti burnuma sonra...
Evime dönerken grinin en kurşuni tonuyla gökyüzü yere nasıl da yakındı ve içim kederleniyordu böyle yürürken...

Gri ve soğuk...Bir arada nasıl da kasvetli...

Kış bu...

Sonra kapımı açar açmaz tarçın kokulu bir sıcaklık sardı her yanımı...Nasıl kırmızı anlatamam :) Biraz da sarı evet! Çünkü sarı onun favori rengi...Ve bugün onun doğum günü!


Leyla'm,küçücük kızım  Khalil Gibran'ın dediğince  bize emanet edildiği günden bu yana büyüyormuş gözümüzün önünde de haberimiz yokmuş...
" Hani nası ................yapmıştık ya anne! Ne güzeldi dimi?" formatındaki cümleleriyle her defasında yeniden alevlenen kimi zaman sancılı, kimi zaman öfkeli, ölesiye yorgun kimi zaman ama  o koca "h  a  y  a  t  ı "  mutluluk, tatmin, minnet ve huzurun yanında tarif edilemez bir sevgiyle doldurmaya başlı başına yeten bir duyguyu getirip önünüze koyuveren o küçücük kalp...Yanında da  promosyon olarak A Ş K!

:)

Kırmızı ve tarçın kokusu...Bir arada nasıl güzel anlatamam...
Yaz gibi işte bu da...Ve insan ancak bişeye karşı duyduğu aşkla hissedebilir bunu..
Sevdiğimiz adamların aşklarından gayrı, aşkı bambaşka bir boyutuyla iliklerimize kadar hissettirecek evlatlarımız da varsa, durup biraz düşünmeli.

...

Buyrun, başka bir arzunuz?

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Paylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu da izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. hoş geldin Seldacım :) güzel sözlerin için çok teşekkürler...Bakıyorum...görüşmek dileğiyle,benden de sevgiler...

    YanıtlaSil