1 Eylül 2013 Pazar

HAYAT KURABİYE HAMURU GİBİ ÇOĞU ZAMAN



 Bu gün Leyloşun '' Anne bizim de evde böyle kurabiyelerimiz olsun '' diye reklamlarda masanın üzerinde duran kavanozdaki kurabiyeleri bana  dürte dürte  gösterince tamam kızım olsun dedim en sonunda!

Boru mu, en son ne zaman kurabiye yaptığımı hatırlamıyorum bu evde,galiba geçen Eylüldü...

Hani zayıflamaya çalışıyoruz ya...

Kızımın dileği emirdir benim için ve şimdi ben de heveslendim ya kurabiyem neredeyse Alman ekmeği gibi içine bulduğum lezzetli  ne varsa koyuyorum.Tarif yazmayayım ama işte bildiğiniz tereyağı,yumurta,şeker,kabartma tozu,vanilya ve un bazında hamurumuz.İçine de hem badem,hem ceviz hem de fındık vardı rondodan geçirilmiş ve hafif kavrulmuş, atın ölümü arpadan deyip hepsinden koyduk.Yetmedi damla çikolata ve tarçınla şenlendirdik.

:)

Yoğurmaya başlayınca bir panikledim,toparlayamadım bir ara ellerim, tezgah heryer olduğu gibi  hamur parçacıklarıyla kaplandı. Ellerimi kurtaramıyorum hamurdan...Bu böyle olmaz dedim,un ekliyorum boyuna...Ve inanılmaz ama bir anda toparlanıverdi hamur ve işte o meşhur  kulakmemesi kıvamıyla ta taaaaam, karşınızda kurabiye hamurumuz hazır.

Hayat da böyle diye düşünmeden edemedim cebelleşirken şu hamurla...Hayatta toparlanamaz dediğiniz şeyleri bir düşünün, nasıl da kurabiye hamuru hızıyla olması gereken şekle dönüverdi  bir anda kaç önemli olay...

Sevdim bu mottoyu sonra, e ben buldum ne de olsa :)

...


'' Perişan '' diyeyini de gördüm '' Derbeder '' diyenini de böyle koparıp koparıp tepsiye atıverince kurabiyeleri oluşan şekle...Hakikaten de öyle görünüyorlar,çok sevimliler...

Fırın bölümünde yine olay çıktı,öylece olduğu gibi çiğ yemek istedi Leyla kurabiyelerini,fırının başında beklemek şartıyla anlaştık...

Mmmmmmmmmmm neffiisssssti ayıptır söylemesi...

Var mı anne kurabiyesi gibisi söyleyin...


3 yorum:

  1. kurabiyeeee!!nım nım nım nım!!Benimde her kurabiye yiyişimde susam sokagındaki meşhuur kahramanımız Kurabiye canavarı geliyo aklıma:))Çünkü sevdiğim bir kurabiye ise yaptığım,kimseyle paylaşmadan hepsini yiyiveresim geliyo..:)))Hepsi susam sokağının suçuuu:)))Birde repliğ vardı,hiç değişmeyen 11 sanaaa,3 banaaa,3 banaa 1 sanaaa!!hepsii beniim hepsii beniiim nanm nam nam naam... :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl unutabilirim Büşracımmm...Daha biiiiirçok replik de bende var...Aslında Susam Sokağı da başlıbaşına post yazılası bir konu.Dur bir dahaki sefere yazayım.Bu arada senin kurabiyelerinden istedi canım.Gel de ev kurabiye görsün.
      Senin her yorum yazdığın mutfak postunda ben yerin dibine giriyorum bu arada...

      :))) seni seviyorum becerikli...

      Sil
  2. deliiii!!!!Ben merakla bekliyorum mutfak postlarını...Çok değişik şeyler çıkıyo sendeen ilgiyle takip ediyoruz aileceek:))Canımsıın istediğin kurabiye olsuuun!ama şu senin yaptığın kurabiyelerde bence evde bayram havası estirmiş bayaa...Benim okurken ağzımın suları aktı,tarifini yazsaysın üşenmeden kalkıp yapacaktım ...NOT:(iyi ki yazmamışsın Allah razı olsun,gecenin körü yapıp,yiyip,şişmekten koruduğun için bizi:)))) bende seni seviyoruuuum, DELİKIZIIIM :)

    YanıtlaSil