8 Mayıs 2013 Çarşamba

BU FASULYE... (:

Merhaba yeniden delikızın mutfağından...

''Yine ne değişik yemekler yaptın?'' demediğinizi biliyorum,öyle bi ses de duymuyorum :)

Hem zaten ben değişik bişeyler yapmıyor çoğu zaman günü kurtarıyorum :)

Bu gün de sizlere kendi usulüm fasülyeyi tarif etmek isterim, zira yeryüzünde bu kadar kolay pişen başka da yemek yoktur diye de düşünmekteyim...
Aslında eskiden pişirirken de kolay yoluna kaçar,herşeyini ( soğanını, sarımsağını, rende domatesini ) çiğden koyar hatta  çevirmeden  suyunu da ekler kendi kendisini pişirmesini beklerdim..
Bu kez bunu da yapmadım bakın neler oldu..
Hiç vaktimin olmadığı bir öğleden sonra Teo ıkınıp sıkınır, Leyla ''terliğiiiiiiim de terliğim nerdeeee'' diye bağırıp  tepinip dururken anladım ki ne domates rendeleyebileceğim, ne fasulye ile ilgilenebileceğim...
Ben de fasulyeleri ayıklayıp ikiye üçe kestikten sonra  tencereye koyabildim ( şu karnıyarık tencereleri vardır ya..) bol sarımsağı ve soğanını robottan geçirdikten sonra  zeytinyağını ekleyip sadece kapağını kapattım,çok az şeker ve tuz ilave ettim,bağırış çağırış, hengamenin orta yerinde de karıştırmak aklıma geldikçe karıştırdım...

S U S U Z. . .

H A A A R İ K K A A . . .

B İ R    F A S Ü L Y E   O L D U...

 Bir nevi  kavurarak pişmiş oldu ama kapağı kapalı da piştiğinden kendi buharında hafiften kavrularak pişmiş oldu...

J ''Bu fasulyeyi nerden aldık hep ordan alalım'' dedi ve çalakaşık yemeye devam etti, anlamadı her zamanki gibi fasülyenin değil, pişirenin efendim o marifet...

 Eminim denemişsinizdir ve siz çoktan biliyorsunuzdur bu stili elbette...Benimki yazmak olsun işte...El yordamıyla yaşadığım için çoğu zaman,yemekler de herkesten çoook sonra bilindik usullerle pişiyor bizim evde...

:)


afiyetle...



10 yorum:

  1. Bence en güzelini yapmışsın, sağlıklı bir yemek olmuş:))
    genelde bende su koymadan yaparım kendi suyuyla daha lezzetli oluyor..
    eline sağlık pratik anne:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filiz Hanımcığım...Size ''abla'' diyebilir miyim? :))))))
      Filiz Ablacım böyle sizin gibi kıymetli ustalar bana yorum yazdığında ben çok utanıyorumö benimki dostlar alışverişte görsün hesabı...
      Ama diyebilirim ki deneyip de beğenmediğim ya da orta karar bulduğum şeyleri de iş olsun torba dolsun diye hiç bir zaman koymam bloguma...
      En basit olan her zaman en güzel olan mı ne? Çoğu zaman insanın alel acele yaptığı basit yemekler hep lezzetli olur ya...O misal...
      :)
      bana her konuk olduğunuzda çok mutlu oluyorum...
      sevgiler...

      Sil
  2. hosgeldin Petek :)

    keske olanin tadina da bakilabilse bi uzanista...burdan ikram da yapabilmeyi cok isterdim...

    tesekkurler...

    YanıtlaSil
  3. Biz son 3 senedir Fasulyeyi böyle yiyoruz...Kayınvaldem ve annem çok yapardı böyle...Yöresel de bir yemek Fasulye Katması diyolar Erzincan da...Dehşet güzel oluyo,ama bereketsiz oluyo malesef biz 1 kg fasulyeyi o aksam yiyip kalkıyoruz..yada biz biraz fazla yiyoruuz:))Ellerine sağlık Neslihancım,sunum herzamanki gibi çok estetik..Sana misafir olasım geliyo bu resimleri gördükçe,azcuk yakın olaydık yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben dedim benden başka herkes biliyodur bunu diye...yazmasaydım da gurur mu duysaydım kendimle yoksa ben yaptııım ben yaptıım diye?
      evet aynı sorun bizde de oldu canım ama şöyle, ben piştikten sonra ancak bir öğün yiyebiliyorum J ekseriye bitiriyor fasülyeyi..
      bu kez yaptığım 1.5 kg fasülyeydi de dibinde azıcık bırakmış bana sağolsun canım benim
      bereketsiz kiii ne bereketsiz...



      bollukla....

      :)

      Sil
  4. Annem de eskiden arada sırada yapardı bunu canım, fasülye kavurma derdik adına. ama uzuuuun zamandır (yıllardır diyeyim) hiç yememiştim, hatta fasülyenin böyle bir pişirme şekli olduğunu bile unutmuştum. Hatırlattığın çok iyi oldu canım benim, şu saatte acayip de canım çekti! İlk fırsatta deneneceeeeek! ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) ben de sonradan öğrendim öyle olduğunu...Hatta yazarken bundan emin olduğumu da belirtmiştim çünkü ben ne zaman bişey keşfettiğimi düşünsem birileri muhakkak daha önce onu çoktaaaan denemiş bulmuş oluyor
      Kendi çapımda ben de mutlu oluyorum işte :)

      hamiş: haftasonu annemin tazefasülyesine denk geldim yıllar sonra,ve ayaküstü bu kavurma usulünden de bahsettik, ne kadar bereketsiz olduğu ile ilgili de sanırım herkes hemfikir,ama tadı ve pişirirkenki kolaylığıyla denenmeli...

      özlemişim seni :) öpüyorum bebeleri :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. oldu oldu da yanlışlıkla bunu da yayınladım ben :)

      :)))))))))

      Sil