7 Mart 2013
Hepinize gunaydinnn :)
Birinin burun akintisi sadece geriye ama .., birinin
hiriltisi devam ediyor…antibiyotik kullanmama konusundaki israrim burada yerini
teslimiyetcilige mi birakmali?…geniz akintisi artti sanki bugun…birinin sumugu
daha mi yesil ?!!..seklinde yaklasik bir haftadir her basladigimiz gunun sabahinda yukaridakiler ve
benzer cikarimlar yaparak ve gun asiri
doktoru arayip verdigimiz kararlari bir anda iptal edip ters u donusleri ile baska yontemlere basvurarak gectiginden ,ozellikle son iki gundur mutfaga
girdim sayilmaz, soyle bi kapidan uuuuradim :)
Boylelikle uyduruk yemeklerimden bizim ennnn cok sevdigimiz
brokoli corbamizi suracikta sizlerle paylasmayi bir borc bilirim ki annedir,vakti olmaz,hani cani yemek yapmak istemez bi
kurtarici olarak sebze sever bi aileyseniz ve cocuklar da brokoli canavasi ise
bizim Leylos gibi, afiyet olsun derim ne diyim?..
yalniz bu biraz agir bir corba aslinda ..icinedeki krema ve
cheddar peyniri yuzunden..ben misafirlerime yaparken krema ve cheddar cheese kullaniyorum ama evde Leylos
da yiyecekse sut kullanip patatesi bol tutuyorum ve eski kasar kulaniyorum azicik..
efendim soyle ki:
bir buyuk brokoli
2-3 kucuk patates
Bir buyuk sogan
Bir paket krema
1 kibrit kutusu kadar (yada istediginiz kadar ) cheddar
peyniri ya da eski kasar peyniri ( ben
sutasin kini oneriyorum )
Tuz-karabiber (yeni cekilmis mumkunse)
Brokoliyi budayip Afrika
agaclari gibi hafif govdeli olacak sekilde parcalara ayiriyoruz ve yikiyoruz,patatesleri soyup yikayip dorde bese
boluyoruz,sogani soyup dorde boluyoruz ve tencereye yerlestiriyoruz,
malzemelerin uzerini gececek kadar kaynar su ekleyip 25-30 dk
kaynatiyoruz.hafif sulu olacak gibi suyunu suzuyoruz (sebze suyunu dokmeyin,naparsiniz
bilmem ama yazik olmasin o vitaminli suya ! siz biseyler bulursunuz artik )bir paket
kremayi da ekleyip blender denen o sevgili kurtariciyla bir guzel
parcaliyoruz,pruzsuz yapiyoruz, bu bolumde devreye cheddar peyniri giriyor ki
agir bir tadi da vardir..J boyle taptigi icin bu corbaya, biz boyle yemeye
alistik cok da seviyoruz..tuzunu karabiberini ekleyin denemek isterseniz de
once bir corba kasesine kendi corbanizi kurban edin eski kasar peynirle baslayin ilk denemede bence .. krema
yerine sut kullanirsaniz biraz teryagi da ekleyebilirsiniz..biz corbalari
koyuuu kivamli severiz,siz yapinca bu ne boyle lapa gibi demeyin, e sut ekleyin... :)
Iste
boyle,bu yapimi cokkkk basit tadi iddiali tarifi umarim dener ve
begenirsiniz..ben yeni bir tarife bakarken malzemeleri gozden gecirip
bunlar birlesince nasil bir tat olusur diye Rataouille misali duslerim
kafamda begenmezsem de hiiic baslamam..siz de benzerini yapin sonra
ugrasip didinip yapip da begenmeyince vay delikiz yaktin bizi
zilgitlarina girismeyin...
:)
AFIYET OLSUN…
Fotograf da koymayi dusunuyorum lakin bebeklerden su an fotograf cekemiyorum zira Leyla kamerayi
gordugu yerde uzerine atliyor ,damarlarinda bir dugunsalonu fotografcisi kani dolasiyor adeta :)
Foto sonra anlayacaginiz…
saatler sonra, buyrun fotoyu da...
Neslihancım Bir brokoli sever olarak sadece yoğurtlu salatasını yapıp yiyordum...utanarak söylüyorum çorbasını hiç denememiştim..Tamda bir denesemmi acebaaa dediğim zamanda sen tarifini paylaşmıssınşNe kaddar mesut bahtiyor oldum anlatamaaam Hemşireem:)))Vallahide çook pratik ve kolay hemide çoook lezzetli(tabi brokoli severler için,şayet ğökhan ağzına bile sürmedi sevmediği için o ağaçsı familyadan ğelen sebze türünü:))ama Ervayla ben bayılarak içtik:))Küçük bir not:Ben haşlarken sebzeleri az suyla haşladım,süzmedim sonra suyunu,o suyla blendırdan ğeçirdim..Tam süzme mercimek kıvamında oldu sütüde eklieyince...
YanıtlaSilTekrar teşekkürler canım bu pratik ve lezzetli tarifi bizimle paylaştığın için...
Nefis gorunuyor kuzencim, acim da valla canim cekti eline saglik :))
YanıtlaSilkuzencim bilirim sen de seversin corbalari..az kalorili olanlarindan yanina bir kac dilim de kitir ekmekle seve seve kabul edersin bir ogun gecirmeye tipki benim gibi..bu corbanin kalorisi de az..deneyin bakalim,begeneceginizi umit ediyorum..afiyet olsun..:)))kuzuya da...
Sil